Minibus Hire Minibus Hire York Minibus Hire Liverpool Local minibus Hire Minibus Hire in Manchester Minibus Hire Newcastle Minibus Hire
A është Albin Kurti mbështetës dhe këshillues i lëvizjes “Besa”? - Struga.net

A është Albin Kurti mbështetës dhe këshillues i lëvizjes “Besa”?

0

Alban Dudushi: Cilët janë partitë shqiptare në rajon me të cilët jeni afër politikisht?

Albin Kurti: Në maqedoni shqiptarët janë të shtypur dhe natyrisht atje shqipatërt janë për bashkim më shumë edhe në Kosovë edhe në Shqipëri. Nuk ëhstë se kemi ndonjë marrëdhënie speciale me një forcë, por u bë shumë mirë që Gruevski nuk arriti që të formojë qeverinë. Ai e ka bërë puçin brenda VMRO-së duke e ndërruar orientimin ngfa pro bullgar në proserb në vitin 2006.

Alban Dudushi: A jeni ju mbështetës dhe këshillues i lëvizjes “Besa”?

Albin Kurti: Ne kemi happy wheels pasur kontakte me ta, po ashtu edhe me Lëvizjen e PDSH të Zijadin Selës, kemi takuar edhe Ali Ahmetin e Menduh Thaçin… Nuk mund të thuhet që Vetëvendosje ka një partnmer të veçantë në Maqedoni.

Alban Dudushi: A i shikoni më afër jush “Besë-n”, në mënyrën se si ata po sillen politikisht?

Albin Kurti: Unë besoj se është shumë e rëndësishme që atje të ndodhë demokratizimi, por mbi të gjitha faktorizimi i shqiptarëve. Ta shjohim se si do të shkojë kjo lëvizje.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2014 - 2017 Struga.net

Struga | Struga Lajm | Bota Sot | Kosova Sot | Lajme Sportive | Rilindja | Kercova

|Privacy policy | Powered by Alb Hosting