minibus hire Leeds minibus hire Scarborough local minibus hire lajmet e fundit national minibus hire struga lajm struga lajme
Shqiptarëve në Turqi nuk u lejohet të mësojnë në gjuhën shqipe - Struga.net

Shqiptarëve në Turqi nuk u lejohet të mësojnë në gjuhën shqipe

0

Në Turqi jetojnë rreth 6 milionë shqiptarë të harruar apo asimiluar? Atyre nuk u lejohet ta mësojnë gjuhën shqipe as si gjuhë të huaj.Nëpër shkolla publike e private, si dhe universitete mund të mësohet anglisht, frëngjisht, gjermanisht dhe italisht, por sistemi arsimor turk nuk e lejon shkollimin në gjuhën shqipe.Në asnjë universitet turk nuk ka katedër të gjuhës shqipe, kur vetëm në Itali ka shtatë të tilla. Katedra të gjuhës shqipe ka edhe në disa vende të tjera, ku prania shqiptare është shumë e vogël ose pothuajse mungon si në Rusi dhe në Kinë, transmeton albemigrant.com.Në Stamboll flitet gjerësisht rusisht, ndërsa shqiptarët që punojnë… …

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2014 - 2020 Struga.net | Privacy policy