minibus hire Leeds minibus hire Scarborough local minibus hire lajmet e fundit national minibus hire struga lajm struga lajme
“Dhjetë reflektime për ta gjetur veten”, në podcast mundësi revolucionare për të komunikuar - Struga.net

“Dhjetë reflektime për ta gjetur veten”, në podcast mundësi revolucionare për të komunikuar

0

“Zëri bën punën e Budës”. Çfarë lidhje ka Lotus Sutra me një podcast, do të pyesnit ju? Këtë e shpjegon Paola Maugeri, një zë i njohur në panoramën e radios dhe televizionit italian dhe shtizën e gazetarisë muzikore italiane. Dhe kësaj here edhe autore me Mariano Maugeri të “Njerëzit”?

Dhjetë reflektime për ta gjetur veten”, podcast i ri i prodhuar dhe shpërndarë nga Audible nga 27 korriku, në të cilin dhjetë mendimtarë, secili në tridhjetë minuta, përpiqet të hedhë poshtë horizontin e pasigurt të epokës sonë, duke synuar të gjejnë një humanizëm të ri post-pandemik.

“2020-ta do të mbahet mend në histori si viti i pandemisë së shkaktuar nga Covid-19, një virus i heshtur që në pak muaj ka detyruar të gjithë botën të ndalet, të ngadalësohet dhe të pyesë veten për ekzistencën e saj”, pasqyron Paola Maugeri.

“A do të jetë edhe viti i lindjes së një mënyre të re të qenies në botë, bir i kërkimit për kuptimin për të cilin na ka ftuar koha e pezulluar e bllokimit?”

Cila është forca e një mjeti si podcast? “Podcast është një medium i shkëlqyeshëm, sepse ashtu si radio ju lejon të flisni me zemër. Pa shpërqendrim, pa reklamim, në një mënyrë që i përshtatet në mënyrë të përkryer nevojave të dëgjuesit, në një podcast mund të krijoni vertikalitetin e mendimit që është e pamundur diku tjetër …” A është edhe më shumë tani, pas fazës më akute të pandemisë? “Tashmë ne jemi të gjithë të vetëdijshëm se nuk është më e mundur të kthehemi në normalen e vjetër, sepse jeta para Covid-19 ishte një nga shkaqet e përhapjes së pandemisë, kështu që shpresoj që dhjetë njohës të shpirtit njerëzor dhe mendimtarë mund të na japin disa përgjigje mbi aspektet themelore dhe themeluese të qenies njerëzore…”

Shumë nga këta mendimtarë janë njerëz të njohur në fushën e tyre, aq më pak për publikun e gjerë. Sa guxim është i nevojshëm sot për të propozuar diçka (ose dikë) të re në sistemin mediatik? “Shumë, por unë e shoh revolucionare botën e podcast për këtë arsye.

Ka miliona dëgjues të mundshëm, njerëz të vëmendshëm, që kërkojnë diçka. Dhe ne duhet t’ua ofrojmë atyre, të gjejnë zëra të rinj. Unë besoj fuqimisht në nevojën, siç pretendoi Karl Popper, për të shkuar përtej sipërfaqes”. Ata që merren me komunikimin e dinë se sa është ky problem…

“Po. Unë e di që është e lodhshme, e vështirë, por ju duhet ta bëni atë. Shkoni përtej sipërfaqes dhe zbuloni se çfarë kanë të tjerët për të thënë, përpiquni t’u ofroni dëgjuesve, lexuesve diçka të ndryshme…”

Nëse do të duhej të zgjidhnit vetëm një nga episodet nga “Njerëzit? Dhjetë reflektime për ta gjetur veten” kë ke dashur më shumë? “Natyrisht, të gjithë ata. Por unë duhet të them se kam parë si më të veçantë pasqyrimet mbi lirinë me Riccardo Manzotti (profesor i filozofisë teorike, psikolog dhe inxhinier) ose ata që gjenden në familje me Alfredo Canevaro (psikoterapist sistemik familjar), por të gjitha puntatat janë të parezistuesheme në këtë podcast…”

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2014 - 2020 Struga.net | Privacy policy