minibus hire Leeds minibus hire Scarborough local minibus hire lajmet e fundit national minibus hire struga lajm struga lajme online mortgage broker online university
Gjermanët gëzohen: Ata do të punojnë më pak - Struga.net

Gjermanët gëzohen: Ata do të punojnë më pak

0

Është arritur një marrëveshje në qeverinë e koalicionit gjerman për të zgjatur programin me kohë të pjesshme për dy vjet, nga 12 muajt e tanishëm, përcjell Albinfo.ch.

Kjo u bë si pjesë e masave shtesë për të lehtësuar efektet e koronavirusit në ekonomi.

Partnerët e koalicionit kanë arritur një marrëveshje për të zgjatur kohëzgjatjen e asaj ndihme shtetërore për të kompensuar punëtorët, pagat e të cilëve u shkurtuan për 24 muaj për shkak të pandemisë për të gjitha kompanitë që kanë aplikuar deri në fund të këtij viti. Duke vepruar kështu, ata duan të parandalojnë largimet masive të punëtorëve.

U vendos gjithashtu të vazhdohet të sigurojmë ndihmë financiare për ndërmarrjet e vogla deri në fund të këtij viti dhe të lehtësojmë rregullat e falimentimit në mënyrë që të parandalojmë një valë falimentimesh.

Masat shtesë të rëna dakord në qeverinë e udhëhequr nga Kancelarja, Angela Merkel, për të zbutur efektet e koronavirusit që mund t’i kushtojnë Gjermanisë 10 miliardë euro, tha Ministri gjerman i Financave Olaf Scholz.

“Qëllimi është të stabilizojmë ekonominë.” “Fakti është se ne vepruam shpejt dhe me vendosmëri, gjë që rezultoi që Gjermania të merrej me krizën shumë më mirë se vendet e tjera,” tha ai, përcjell Albinfo.ch.

Sipas programit me kohë të pjesshme, qeveria gjermane mbulon rreth dy të tretat e pagave të punonjësve në një kohë kur punëdhënësit po shkurtojnë orarin e punës gjatë krizës për të ulur kostot.

Një program i tillë u përdor gjatë krizës financiare të vitit 2008 dhe 2009 dhe kreditohet me kursime të dhjetëra mijëra vendeve të punës.

Gjithashtu një nga instrumentet kryesore të Berlinit për të mbrojtur ekonominë gjermane nga kriza e shkaktuar nga pandemia e Covid-19 dhe duket se është një pjesë kryesore e paketës së ndihmës prej 1.000 miliardë eurosh të koronavirusit.

Para pandemisë, shkalla e papunësisë në Gjermani ishte në një rekord të ulët pesë për qind, duke u rritur në 6.4 për qind ndërkohë.

Gjermanët gëzohen: Ata do të punojnë më pak shkruan Albinfo.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2014 - 2020 Struga.net | Privacy policy