minibus hire Leeds minibus hire Scarborough local minibus hire lajmet e fundit national minibus hire struga lajm struga lajme
JPMorgan: Investitorët e moshuar po investojnë te ari ndërsa të rinjtë në Bitcoin - Struga.net

JPMorgan: Investitorët e moshuar po investojnë te ari ndërsa të rinjtë në Bitcoin

0

Paqartësitë për të ardhmen ekonomike, të krijuara nga pandemia e COVD-19 kanë nxjerrë në pah një garë të investitorëve për ato që konsiderohen si investime më të sigurta. Bloomberg” shkruan se sjellja e investitorëve përgjatë pandemisë varion nga mosha. Investitorët zakonisht janë të interesuar në asete alternative por ata që janë më të moshuar po blejnë ar ndërsa ata që janë më të rinj, po preferojnë të investojnë në Bitcoin.

Investitorët në përgjithësi janë të interesuar për asete alternative, por ato më të moshuarit po blejnë ari ndërsa ato më të rinjtë si Bitcoin, tha strategët e udhëhequr nga Nikolaos Panigirtzoglou. Mijëvjeçarët po përqafojnë aksionet, veçanërisht aksionet e teknologjisë, ndërsa individët e moshuar po shesin kapitalet e tyre, thanë ata.

“Grupet më të vjetra vazhduan të vendosnin likuiditetin e tyre të tepërt në fondet e obligacioneve, blerja e të cilave mbeti e fortë gjatë qershorit dhe korrikut,” shkruajnë strategët në një shënim të gushtit që analizon flukset e investimeve.

Kërkesa e investitorëve me pakicë këtë vit është e dukshme me një rritje prej 46% të stoqeve në nivel global nga niveli i ulët i marsit. Prania e tregtarëve amatorë po shihet gjithashtu në çdo gjë, nga opsionet e tepërta deri tek veprimet e zbutura të tregtisë, ndërsa zgjedhjet e tyre të aksioneve dhe koha e tregut u duk mjaft mirë krahasuar me institucionet.

ETF-të e arta dhe Bitcoin kanë përjetuar prurje të mëdha gjatë pesë muajve të fundit, pasi të dy grupmoshat, të moshuarit dhe të rinjtë e shohin rastin për një valutë “alternative”, shkruajnë strategjistët. Indeksi i Dollarit të Bloomberg ka rënë rreth 1.7% për të njëjtën periudhë, duke nxitur një debat nëse ka një periudhë të zgjatur të dobësisë së dollarit.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2014 - 2020 Struga.net | Privacy policy