minibus hire Leeds minibus hire Scarborough local minibus hire lajmet e fundit national minibus hire struga lajm struga lajme
KËSHILLAT/ Fëmijën tuaj e dërguan në shtëpi, pas ekspozimit të mundshëm ndaj Covid-19: Ja çfarë duhet të bëni - Struga.net

KËSHILLAT/ Fëmijën tuaj e dërguan në shtëpi, pas ekspozimit të mundshëm ndaj Covid-19: Ja çfarë duhet të bëni

0

Fëmijët që ndjekin shkollën këtë vit në klasa ka të ngjarë të përballen me protokolle të reja kur hasin sëmundjen, duke ulur mundësinë e infektimit për fëmijët që dërgohen në shtëpi. Në shumë raste, fëmijët me një hundë të skuqur, kollë ose ethe do t’ju kërkohet të largohen nga shkolla derisa simptomat të ndërpriten. Shumë simptoma për koronavirusin mbivendosen me gripin dhe ftohjen e zakonshme, kështu që prindërit duhet të këshillohen me pediatrin e tyre për të vlerësuar nëse duhet ta testojnë fëmijën e tyre.

Flisni me pediatrin tuaj për të ndarë detajet e ekspozimit të mundshëm.

“Ata do të ndihmojnë në përcaktimin se sa kohë marrin rezultatet e testimit për Covid-19 në zonën tuaj dhe nëse do ta kombinoni atë me teste të shpejta për gripin,” thotë Nathaniel Beers, pediatër në Spitalin Kombëtar të Fëmijëve në Uashington, DC, i cili është bashkautor i udhëzime për ri-hyrjen në shkollë të hartuar nga Akademia Amerikane e Pediatrisë.

Është më mirë të provoni të paktën dy ditë pas ekspozimit ndaj Covid-19 për të shmangur testet negative të rreme. Nëse rezultojnë pozitiv, shumica e fëmijëve janë mjaft të shëndetshëm për t’u rikthyer në shkollë 10 ditë pas fillimit të simptomave. Fëmijët që dalin negativ por janë të ekspozuar ndaj virusit ende duhet të qëndrojnë në karantinë.

Beers thotë se duhet të kryeni kontrolle të temperaturës ditore dhe simptomave gjatë periudhës së izolimit në shtëpi. Ndërsa prindërit nuk mund të izolohen nga fëmijët e tyre, larja e duarve, shmangia e mjeteve të përbashkëta, fshirja e sipërfaqeve të kontaminuara dhe mbajtja e maskës mund të ndihmojnë në uljen e rrezikut nga ekspozimi.

“Fëmijët e dërguar në shtëpi me simptoma të cilët nuk e kanë qenë të ekspozuar ndaj koronavirusit mund të kthehen në shkollë dy ditë pasi simptomat e tyre të ndërpriten dhe të jenë të paktën 24 orë pa temperaturë,” thotë Dane Snyder, shefi i pediatrisë së kujdesit parësor në spitalin Mbarëkombëtar të Fëmijëve në SHBA.

Fëmijët zakonisht kanë një formë më të butë të virusit me simptoma përfshirë kollën, hundët e skuqura, dhimbjen e fytit, problemet gastrointestinale dhe humbjen e nuhatjes.

Për të shmangur konfuzionet shtesë, fëmijët me astmë, alergji ose kushte të tjera para-ekzistuese duhet të sjellin një shënim nga pediatri i tyre në fillim të vitit shkollor që shpjegon simptomat e shoqëruara.

“Mbajtja e maskës në shkollë mund të ndihmojë në uljen e përhapjes së gripit dhe ftohjes, duke e bërë atë një sezon më të lehtë për sëmundje të tjera,” thotë Jason Wang, drejtor i Qendrës për Politikë, Rezultate dhe Parandalim në Shkollën e universitetit Stanford.(The Wall Street Journal, gazeta “Si”)

Share.

Comments are closed.