minibus hire Leeds minibus hire Scarborough local minibus hire lajmet e fundit national minibus hire struga lajm struga lajme online mortgage broker online university
Panajot Barka: Zgjerimi i Greqisë nuk prek territorin e Shqipërisë, grekët nuk i pranojnë propozimet e Ramës - Struga.net

Panajot Barka: Zgjerimi i Greqisë nuk prek territorin e Shqipërisë, grekët nuk i pranojnë propozimet e Ramës

0

Studiuesi Panajot Barka ka folur në lidhje me çështjen e detit, ku është shprehur se zgjerimi me 12 milje i Greqisë nuk prek ujërat e Shqipërisë.

Ai ka thënë se nga kjo ndarje e ujërave nuk humbet asnjë palë, por ka shtuar se Greqia nuk do të pranojë propozimet e Ramës për futjen e një pale të tretë ndërmjetësuese ose për të çuar çështjen në Gjykatën Ndërkombëtare, pasi nuk ka asnjë marrëveshje.

“Dua të them që duhet saktësuar zgjerimi i ujërave të Greqisë. Zgjerimi i Greqisë fillon në pikën ku nuk ka lidhje me territorin e Shqipërisë. Nga kjo ndarje nuk humbet asnjë palë.

Ajo që nuk diskutohet për momentin është diçka fare normale.

Sa i përket propozimeve të Ramës, ai kërkon të fitojë kohë pasi Greqia nuk pranon të ketë një shtet ndërmjetës për një marrëveshje të tillë dhe nuk mund të shkohet në një gjykatë kur nuk ka marrëveshje”, tha Barka.

Share.

Leave A Reply

Copyright © 2014 - 2020 Struga.net | Privacy policy